Державний навчальний заклад "Запорізький професійний ліцей сервісу"

Меню


Різне


Професії






Адреса ліцею:
69050, м. Запоріжжя, вул. Космічна, 129
Телефони:
(061)769-20-51;
(061)769-20-52;
(061)769-20-53
група у Facebook
Календар України. Українське ділове мовлення Випускників шкіл запрошуємо на навчання до ДНЗ "Запорізький професійний ліцей сервісу".

Бармен

   Бармен – спеціаліст із приготування і сервірування змішаних напоїв.
   Це людина, яка працює в барі. Вона вітає, інформує, дає поради своїм гостям, приймає та виконує їх замовлення.
   Два принципових стимули мотивують поведінку бармена - це рентабельність бару та задоволення вимог гостей. Бармен слідкує за тим, щоб напої відповідали смаку гостя, були виготовлені та подані у стилі закладу, виконувались правила гігієни та безпеки праці.

   Характер роботи:
   Бармен повинен добре знати правила подачі напоїв, використовувати барні аксесуари та інструменти. Відмінно знати пропорції та варіанти приготування класичних коктейлів, а також фірмових коктейлів бару. Обов'язковим є знання асортименту та характеристики напоїв, вміння здійснювати закупку, вести переговори з постачальниками, складати карту бара.
   Робота бармена включає розташування на полицях пляшок та аксесуарів, суворе дозування напоїв, контроль за підлеглими та за обладнанням. Бармен перевіряє запаси посуду, слідкує за відкриттям та закриттям приміщення, проводить інвентаризацію та інше.
  Бармену необхідне добре здоров`я, він повинен вміти працювати швидко, без помилок та завжди люб'язно спілкуватися з гостями.
   Бармен зобов'язаний знати смак, букет запропонованих напоїв, вміти прийняти вірне рішення при незвичайному замовленні.        Повинен завжди носити чистий бездоганний одяг та чисте взуття. В кишенях не повинно бути зайвих речей. Зовнішній вигляд бармена повинен відповідати стандарту. Руки бармена повинні бути чистими, охайними, використання парфумів та дезодорантів помірним. Бармену не слід вдягати багато прикрас.

   Умови роботи:
   Праця бармена належить до розряду фізичної праці середньої тяжкості. Барменами можуть працювати як особи жіночої, так і чоловічої статі, віком від 18 років.
   Трудова діяльність бармена здійснюється на підприємствах ресторанного сервісу, а також поза приміщеннями ресторанів, кафе, барів в процесі здійснення кейтерингового обслуговування.
    
   Ринок праці:
   Попит на фахівців з професії бармен на ринку праці є дуже високим.
  Згідно статистичних даних, ймовірність працевлаштування після навчання за професією бармен складає 100%. Сьогодні бармен-фахівець може працювати у ресторані, ресторані-барі, кафе, кав'ярнях, кафе-пекарнях, чайних салонах, закусочних, шинках.

   Перспективи розвитку:
   Навчаючись в ПТНЗ, учні з професії бармен, набувають фахових знань, умінь і навичок, готуються застосовувати їх у своїй подальшій професійній діяльності.
   Під час проходження виробничої практики на підприємствах ресторанного сервісу, учні вдосконалюють свою професійну майстерність, набувають нових знань та навичок. Крім цього, під час практики роботодавці мають нагоду оцінити професійний рівень молодих фахівців і запропонувати їм після закінчення навчання робочі місця.


Дану професію можна здобути у Державному навчальному закладі
"Запорізький професійний ліцей сервісу"